WolfgangRegistry.com Forum Index
Forum dedicated to Van Halen Model Guitars
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

broken 5150

 
Post new topic   Reply to topic    WolfgangRegistry.com Forum Index -> Brown Sound
View previous topic :: View next topic  
Author Message
everythingwentblack



Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1

PostPosted: Sun Sep 21, 2008 4:54 pm    Post subject: broken 5150 Reply with quote

Im new to this site, and am in desperate need of assistance. I tried to search but came up with nothing.

I just bought new tubes for my 5150II at the beginning of the month and last saturday at practice it started "cutting out." I checked all the cables and they were fine, and replugged everything back in but didnt crank it and it played well. Now today, at practice after i warm up my sovteks, i turn it to the normal operating volume (about 3 and a half) and it cut out after five seconds. I switched out the power tubes with my old ones, but that ended up the same. What the hell is wrong? I rebought all the correct fuses except for one (the 5amp fuse thta is located on the back of th eamp by the power chord)
Things to note: I have a marshall jcm 900 cab and the ohms have always been matched.

The second time after i plugged my old powers back in i rolled my volume and my amp (was on 3.5) didnt make a sound. I mean dead freakin silent but had volume when i played (for the few seconds it worked).

Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
drolaw



Joined: 29 Sep 2008
Posts: 56
Location: San Antonio, TX

PostPosted: Mon Sep 29, 2008 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

Have you checked your preamp tubes. I had a brand new set and had similar problems. Turned out to be a bad preamp tube.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    WolfgangRegistry.com Forum Index -> Brown Sound All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subRed style by ktauber